Paardenbloemblad

Paardenbloemblad (Taraxacum officinale) komt van de veelvoorkomende paardenbloem, een plant die in vrijwel elk gematigd klimaat te vinden is. De plant heeft felgele bloemen die veranderen in pluizige zaadhoofden, en de bladeren zijn lang, gekarteld en groeien dicht bij de grond. Paardenbloemen zijn bijzonder bekend om hun weerstand, omdat ze zich gemakkelijk verspreiden via de lucht.

De bladeren van de paardenbloem zijn eetbaar en worden vaak geoogst voor gebruik in salades, soepen of als thee. Ze hebben een licht bittere smaak, die ze hun karakteristieke “groene” smaak geeft. De bladeren bevatten veel vitaminen en mineralen en worden in sommige culturen gebruikt in de traditionele keuken.

Paardenbloemen groeien vaak in grasvelden, tuinen en langs bermen, en hun bloemen trekken vaak bijen aan. De plant heeft een lange geschiedenis van gebruik, zowel als voedselbron als in traditionele geneeskunde. De bladeren kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden.

Bestel nu paardenbloemblad bij Natuuraura!

 

Paardenbloemblad