Aziatische Sesamkip met Noedels

Aziatische Sesamkip met Noedels

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 300 g kipfilet, in reepjes

  • 200 g eiernoedels

  • 2 el sojasaus

  • 1 el oestersaus

  • 1 el sesamolie

  • 1 el honing

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 tl verse gember, geraspt

  • 1 rode paprika, in reepjes

  • 1 bosui, in ringetjes

  • 1 el witte of geroosterde sesamzaadjes

  • 1 el zonnebloemolie

  • Peper en zout naar smaak


Bereidingswijze:

  1. Marineer de kip: Begin met het marineren van de kipreepjes. Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, honing, sesamolie, knoflook en gember. Voeg de kip toe en schep alles goed om zodat de kip bedekt is met de marinade. Laat dit minstens 15 minuten intrekken (langer mag altijd voor meer smaak).

  2. Kook de noedels: Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort met koud water om plakken te voorkomen en zet apart.

  3. Bak de kip: Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip met de marinade toe en bak deze in 5-7 minuten gaar en goudbruin. Zorg ervoor dat de kip niet uitdroogt, maar een mooi glanzend laagje houdt door de marinade.

  4. Voeg groenten toe: Voeg vervolgens de paprika toe en roerbak deze 2-3 minuten mee tot deze nog net knapperig is. Gooi daarna de gekookte noedels erbij en schep alles goed om. Warm het geheel nog een paar minuten door zodat de smaken zich goed vermengen.

  5. Afwerken met sesamzaad en bosui: Strooi de sesamzaadjes over het gerecht en voeg als laatste de bosui toe. Houd een beetje van beide achter voor garnering. Roer alles nog één keer goed door.

  6. Serveren: Serveer direct, eventueel met een partje limoen of wat extra sesamolie eroverheen voor een extra Aziatische toets. Garneer met de achtergehouden bosui en sesamzaadjes.


Tips:

  • Sesamzaad roosteren: Voor extra smaak kun je de sesamzaadjes kort roosteren in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Dit geeft een nootachtige, diepere smaak.

  • Vegetarische optie: Vervang de kip door tofu of tempeh en gebruik vegetarische oestersaus of meer sojasaus.

  • Variatie: Voeg ook eens taugé, wortelreepjes of paksoi toe voor meer groente en kleur.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.